zaterdag 26 juni 2010

Betekenis lifehacking

Vandaag een mooie betekenis van het woord lifehacking gelezen en wou deze even met jullie delen.  Dit staat te lezen bij de beschrijving van het boek "150 Lifehackingtips, Om slimmer en efficiënter te werken".

Lifehacking? Is dat inbreken in computers? Nee, hacken betekent het modelleren van je informatiegedrag naar eigen behoefte, of dat nu gaat om e-mail, je telefoongedrag of het organiseren van je leven. Zodat het leuker en beter wordt! Lifehacking is daarmee een mix van timemanagement, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling.

Wie wordt niet dagelijks overspoeld door allerlei soorten informatie? Hoe kun je er nu voor zorgen dat je overzicht houdt en voorkomt dat je gaat lijden aan informatiestress? De kunst is de informatie op te sporen, te organiseren, te filteren en te delen. Dat is waar lifehacking over gaat, over meer doen in minder tijd, op een leukere en slimmere manier. Tijd overhouden om te creëren en je te richten op zaken die je echt belangrijk vindt. Lifehacking wordt daarbij geïnspireerd door Getting things done van David Allen. Een handige en complete manier om prettig en efficiënt te werken zonder stress.
 Een echte aanrader is dit boek.  Je kan deze en andere boeken gratis downloaden op lifehacking.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten