maandag 11 november 2013

E-mail instellen op je Android (IMAP) en de aanpassingen die je moet doorvoeren op je computer

IMAP?

Om op meerdere toestellen je e-mail gemakkelijk te beheren, kan je best gebruik maken van de IMAP technologie (in plaats van POP3).
Bij Belgacom wordt IMAP automatisch aangeboden.  Bij Telenet moet je dit aanvragen.  Dit doe je door te klikken op de volgende link en in te loggen met behulp van je Telenet login.  link

Android tablet/smartphone
 1. Open de e-mail app.  Wanneer er al een account is ingesteld, ga dan naar de instellingen met behulp van de menu-knop in de bovenste balk.  Je kan dan in de bovenste balk op + Account toevoegen klikken.
 2. Typ je e-mailadres en wachtwoord.  Klik op de knop Handm. instellen bovenaan in de balk.
 3. Tik op de knop IMAP-account.
 4. In het volgende scherm (Instellingen binnenkomende server) zijn al enkele gegevens ingevuld.  Vul bij de gebruikersnaam @telenet.be of @skynet.be aan, zodat je volledige e-mailadres hier wordt weergegeven.
  Voor Telenet: bij IMAP-server check je of er imap.telenet.be staat.  Bij Beveiligingstype kies je SSL (alle certificaten accepteren). Check of de waarde bij Poort op 993 staat.
  Voor Belgacom: bij IMAP-server check je of er imap.skynet.be staat.  Bij Beveiliginstype staat er normaal Geen.  Laat dit staan en check of de waarde bij Poort op 143 staat.
 5. Klik op Volgende bovenaan in de balk.  Hij checkt of alles correct is ingevuld vooraleer hij het volgende scherm laat zien.
 6. In het volgende scherm (Instellingen uitgaande server) zijn eveneens enkele gegevens ingevuld.
  Voor Telenet: bij SMTP-server check je of er smtp.telenet.be staat.  Bij Beveiligingstype kies je TLS (alle certificaten accepteren). Bij Poort check je of er 587 staat.  Laat het vinkje staan bij Inloggen verplicht.
  Voor Belgacom: de SMTP-server verander je in relay.skynet.be.  Bij Beveiligingstype kies je Geen. In het vak Poort verander je het getal in 25.  Doe het vinkje bij Inloggen verplicht weg.
 7. Klik op Volgende bovenaan in de balk.  Hij checkt of alles correct is ingevuld vooraleer hij het volgende scherm laat zien.
 8. In het volgende scherm kan je nog kiezen wanneer hij moet synchroniseren met de mailserver.  En in het laatste scherm kan je de account nog een naam geven en je naam ingeven.
Account verwijderen:
Na het overzetten van de e-mail die je graag wilt bijhouden naar de IMAP-account, kan je de oude POP3-account verwijderen.  Dit doe je in de instellingen van de e-mail app (rechtsbovenaan op de menu-knop en kiezen voor Instellingen).  Bovenaan tik je op de knop Account verwijderen. Je kan de accounts aanvinken die je wilt verwijderen en bovenaan kiezen voor Gereed.
 
Computer
Op je computer moet je je e-mail eveneens terug opnieuw instellen, zodat de synchronisatie correct verloopt. Hieronder de instructies voor het instellen van je e-mail in Windows Live Mail 2012.
 1. Open Windows Live Mail.
 2. Kies in het menu Bestand voor Opties en dan E-mailaccounts.
 3. Klik op de knop Toevoegen. En dan voor E-mailaccount.
 4. Vul de vakken E-mailadres en Wachtwoord in.  Vink eveneens Serverinstellingen handmatig configureren aan. Klik op Volgende.
 5. Bij Servertype kies je IMAP.
  Voor Telenet: Vul bij Serveradres onder IMAP imap.telenet.be in.  Vink het vinkje onder dit vak bij Vereist een beveiligde verbinding (SSL) aan.  Normaal verspringt het getal in het vak Poort op 993.  Zorg ervoor dat onderaan in het vak Gebruikersnaam je volledige e-mailadres staat.  Aan de rechterkant van dit scherm vul je bij Serveradres uit.telenet.be in.  Bij Poort vul je 25 in. 
  Voor Belgacom: Vul bij Serveradres onder IMAP imap.skynet.be in.  Zorg dat er in het vak Poort 143 staat.  Aan de rechterkant van dit scherm vul je bij Serveradres relay.skynet.be in.  Bij Poort vul je 25 in. 
 6. Klik nu op Volgende.
Account verwijderen:
Na het overzetten van de e-mail die je graag wilt bijhouden naar de IMAP-account, kan je de oude POP3-account verwijderen. Kies in het menu Bestand voor Opties en dan E-mailaccounts.  Duid de oude account aan, en klik op Verwijderen.

Ander e-mailprogramma dan Windows Live Mail?
Dezelfde gegevens moet je ingeven in je eigen e-mailprogramma.  Hieronder vind je een samenvatting van de verschillende instellingen:
TelenetBelgacom
Inkomende serverServeradres: imap.telenet.be
Poort: 993
Beveiliging: SSL
Serveradres: imap.skynet.be
Poort: 25
Uitgaande serverServeradres: uit.telenet.be
Poort: 25
Serveradres: relay.skynet.be
Poort: 25
Bij Incredimail 2 ga je naar het menu Tools en dan E-mailaccounts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten