zondag 24 oktober 2010

Projecten en Acties in GTD - 1

Volgens David Allen is een project een gewenst resultaat waarvoor meer dan 1 actiestap nodig is.  Dat wil zeggen dat sommige kleine taken die u normaal gesproken geen project zou noemen, voortaan op uw projectenlijst komen te staan.  De redenering hierachter is dat als iets niet in 1 stap voltooid kan worden, er een vlaggetje moet worden geplaatst om u eraan te herinneren dat u nog iets te doen hebt.   Als u geen geheugensteuntje gebruikt, dan blijft het in uw werkgeheugen zitten.  U kunt uw projectenlijst dus ook al een lijst losse eindjes beschouwen.
De projecten hoeven niet in een bepaalde volgorde (bijvoorbeeld op grootte of prioriteit) op de lijst te worden gezet.  Ze hoeven alleen maar op een overkoepelende lijst te staan die u regelmatig kunt raadplegen om er zeker van te zijn dat voor elk project de juiste volgende acties zijn bepaald.

Hoe hou je je projectenlijst bij?  Dat kan een Word of Excel bestand zijn.  Of in Outlook  (In het boek Elke dag je hoofd en inbox leeg van Taco Oosterkamp word aan verschillende methodes in Outlook aandacht besteed).
Een andere mogelijkheid is het gebruiken van post-its op een bord of een hangmap.  Nog een ander methode is het gebruik van een mindmap, zoals ik persoonlijk doe.

Volgende keer ga ik meer in detail gaan over de acties

Geen opmerkingen:

Een reactie posten