zondag 10 oktober 2010

Hoe zorg je ervoor dat je op de juiste moment aan de juiste dingen denkt?

Hoe zorg je ervoor dat je op een bepaalde dag aan een bepaald iets denkt?  Een voorbeeld, ik heb 2 weken geleden dat er op 22 oktober een speciale Eos uitkomt, namelijk Eos-dinges, in kader van het E-dinges festival.  Dus zou ik graag op 22 oktober hieraan herinnerd worden zodat ik dit momenteel uit mijn gedachten kan zetten.
Een ander voorbeeld, ik heb aan een collega gevraagd om lesmateriaal aan te passen en heb gevraagd om dit te doen tegen een bepaalde datum.  Ik zou graag op die dag eraan herinnerd worden, zodat als ik nog niets van die collega heb gehoord, deze een herinnermailtje kan sturen.

Er zijn een paar methodes om een systeem hierrond te hebben. Eén van de systemen is een tickler file.  Meer informatie hierover kan je hier lezen bij meereffect.nl.  Dit is een systeem ontwikkeld door David Allen himself.

Wat deed ik?  Als eerste begon met al deze dingen in mijn outlook-agenda te noteren.  In bovenstaand voorbeeld zou ik op 22 oktober een hele dag afspraak erin plaatsen.  En op de bepaalde datum van de deadline zou ik hetzelfde doen.
Nu omdat ik met heel veel bezig was, had ik op sommige dagen veel heledag afspraken staan waar ik aan moest denken, en soms kwam het er niet van deze afspraken te bekijken, dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuw systeem.  Sinds een aantal weken gebruik ik Nirvana.  Dit is een systeem, dat ontwikkeld werd volgens het GTD-systeem.  Het leukste vind ik dat er bij de taken waarbij een datum vermeld staat, ik op die dag een mailtje aankrijgt met een lijstje van die taken.  Het voordeel is nu dat ik een heel klein beetje een legere agenda heb en toch aan bepaalde dingen herinnerd word via email.

Link naar Nirvana: www.nirvanahq.com

Heb jij nog tips of suggesties?  Zet ze dan zeker bij de reacties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten