zondag 19 september 2010

Sneltoetsen

Iedereen is wel ervan overtuigd dat sneltoetsen werken, maar hoe kan je ze allemaal onthouden?  De standaardsneltoetsen die ik al jaren gebruik zijn ctrl+c en ctrl+v vergeet ik al niet meer, maar sommige andere vergeet ik wel eens.

Een goeie tip dat ik jullie wil meegeven, is probeer niet te veel sneltoetsen tegelijk aan te leren, limiteer je tot maximaal 7.  Waarom 7?  Ons kortetermijngeheugen kan maar 7 tot 9 dingen onthouden.
Tot een aantal dagen hing ik altijd een briefje aan mijn monitor, met de sneltoetsen die ik aan het leren was.  Dit briefje werd regelmatig vervangen door een nieuw briefje met hierop de sneltoetsen waar ik moeilijkheden mee had om ze te onthouden en dan nieuwe sneltoetsen die ik wil leren.
Probleem hierbij was dat ik soms de 'geleerde' sneltoetsen vergeten was, en geen mogelijkheid had om deze op te zoeken.  Ik was de voorbije week wat aan het googlen en kwam uit op een sneltoetsenzuil.  Ik heb er zelf een in elkaar gestoken. 

Hieronder kan je een template downloaden, deze kan je dan zelf aanvullen met uw sneltoetsen, afprinten, eventueel lamineren en op uw bureau plaatsen.
Template sneltoetsenzuil

PS.  Ik ga deze template ook posten op DIYPlanner.Geen opmerkingen:

Een reactie posten