donderdag 28 april 2011

BCC naar Evernote in Outlook

Ik had via de regels in Outlook ingesteld, dat wanneer ik *W* onderaan mijn mail typte, het mailtje ook automatisch naar Evernote werd verstuurd. Op deze manier kon ik mailtjes die ik moest opvolgen goed bijhouden. Nu was het probleem dat ik het enkel voor elkaar kreeg dat mijn evernote adres bij CC stond, en niet bij BCC. Ik was al een tijdje op zoek naar de oplossing voor dit probleem, omdat ik het toch wel hinderlijk vond dat bij het beantwoorden aan allen mijn evernote-adres er ineens tussen stond.

Na wat googlen kwam ik tot de vaststelling dat dit niet lukt in Outlook, deze functie is gewoon niet aanwezig. Ik kon wel een add-on aankopen voor Outlook die dat voor mij deed, maar ik heb liever gratis.
Na nog wat googlen vond ik een VBA-script dat alle uitgaande mails naar een bepaald adres in BCC doorstuurd, en een script dat geschreven is om het woord attach te zoeken in een mail en dan een venstertje op te roepen om de bijlage niet te vergeten. Deze 2 scripts heb ik gecombineerd en herwerkt tot een script dat wanneer ik ergens in mijn mail *W* mijn evernote-adres in BCC wordt geplaatst. En het werkt, dat maakt mijn dag weer goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten